Gulvavretting


gulvavretting betong

Gulvavretting med flytesparkling

Vi foretar flytesparkling for avretting av ujevne gulv i Hamar og omegn.

Flytesparkling kan også brukes for å dekke varmekabler i våtrom, oppholdsrom, kjeller osv. I industrilokaler, lagerlokaler ol. kan det benyttes industrisparkel som gir et fullverdig gulv til truckkjøring og annen hard belastning. Vår leverandør er Weber, og vi anbefaler Webers hjemmeside for nærmere informasjon om deres produkter.

Avretting av gulv

Alle kan leve med noen centimeters avvik på et stuegulv. Ei klinkekule triller ikke fra den ene enden av rommet til den andre av den grunn. Men hva når to rom slås sammen til ett? Nivåene kan være forskjellige, tidens tann har gnaget ulikt eller nytt og gammelt skal bygges sammen? Da må det andre virkemidler til.

Forberedelser

Avrettingsmasse er en type sparkel, som kan være basert på ulike bestanddeler. Vi bruker avrettingsmasse fra Weber til avretting av gulv. Det blir fort flere hundre kilo ekstra vekt på gulvet. Dersom du er usikker på den ekstra belastningen som avrettingsmassen gir, bør en bygningskyndig tilkalles for å sjekke gulvets bæreevne. Ta også hensyn til tyngden på møblene som skal inn.

Gulvavretting – Betong

Har du gamle betonggulv som ikke er rette nok til å legge det belegget du ønsker, eller har du behov for å både rette av gulvet og heve høyden, så har vi produktene fra Weber, som du enkelt kan lage egnet underlag for alle typer belegg.

  • Flaten på et gammelt betonggulv kan være forringet, avhengig av slitasje, kjemisk angrep etc.
  • Til og med ny betong kan være forringet på grunn av sementslam på overflaten eller frostskade.
  • På grunn av høyt fuktinnhold og svinnbevegelser anbefales det ikke å legge sparkel på betong yngre enn ca 1 måned.
  • I betongsåle på barmark kan fuktigheten være høy.

gulvavretting_betong

 

Gulvavretting – Tre og spon

Gamle tregulv kan ofte være skjeve og ikke egnet underlag for det belegget du ønsker på gulvet. Ved bruk av Weber gulvavretting kan vi enkelt rette av gulvet slik at det blir plant og egnet for alle typer belegg. Oppbyggingen av gulvet er likt om du har sponplater eller tregulv, men tykkelsen av avrettingssjiktet varierer noe.

gulvavretting_tre_sponplater

 

Gulvavretting – Fliser og klinker

Du kan enkelt bruke Weber Gulvavretting på gamle fliser hvis de sitter godt.

gulvavretting_fliser_klinkerUtviklet av Effekt Media