Gulv


651f792dd3a904a149446fa02d7b6118

Dette kan vi hjelpe deg med

Vi utfører det meste innen gulvbehandling. De mest vanlige behandlinger er:

 


 

Avretting av gulv

Alle kan leve med noen centimeters avvik på et stuegulv. Ei klinkekule triller ikke fra den ene enden av rommet til den andre av den grunn. Men hva når to rom slås sammen til ett? Nivåene kan være forskjellige, tidens tann har gnaget ulikt eller nytt og gammelt skal bygges sammen? Da må det andre virkemidler til.

Forberedelser

Avrettingsmasse er en type sparkel, som kan være basert på ulike bestanddeler. Vi bruker avrettingsmasse fra Weber til avretting av gulv. Det blir fort flere hundre kilo ekstra vekt på gulvet. Dersom du er usikker på den ekstra belastningen som avrettingsmassen gir, bør en bygningskyndig tilkalles for å sjekke gulvets bæreevne. Ta også hensyn til tyngden på møblene som skal inn.

 


 

Vinylbelegg

De er lettstelte, slitesterke, behagelige å gå og stå på, skjøtefrie samt har mange mønstre og farger å velge mellom.  De passer bra i kjøkken og entré, der det iblant kan bli ordentlig skittent.

Vinylbelegg må som regel ikke limes, men kan legges løst oppå det gamle gulvbelegget. (Hvis du fjerner det gamle gulvbelegget, må du derimot alltid hel-lime belegget.) Mange av våre vinylgulv fås i både 2, 3 og 4 meters bredde. Hvis du velger et tilstrekkelig bredt belegg, slipper du å skjøte gulvet. Hvis du får en skjøt på belegget, fikserer du skjøten med dobbeltsidig tape som er aldringsbestandig (ellers kan den misfarge belegget). Dessuten skal skjøten fuges med sveisevæske. Dette for at det skal bli tett mellom banene og ikke oppstå en stygg smussrand.

Kilde: Tarkett.no

 


 

Gulvsliping

Vi bruker topp moderne maskiner og produkter fra ledende produsenter. Derfor tilbyr vi Støvfri parkettsliping, og sliping av alle typer gulv til avtalt pris. Det er minst like viktig å tenke på hva man skal bruke som etterbehandling etter gulvsliping og parkettsliping.

Skal man ha ett gulv til å bli lyst og holde seg forholdsvis lyst, bør man ikke bruke olje eller hardvoksolje, da disse produktene gulner mer enn det moderne gulvlakker gjør. Dette er fordi tørrstoffene er basert på kjemikalier.

Etter en gratis befaring av gulvet vil du motta råd og veiledning om hva som er best for å behandle ditt gulv. Du får en rekke anbefalinger over hvilke løsninger som gir deg et bra resultat som varer.

Fordeler med gulvsliping:

 • Det ser nytt ut, koster mindre
 • Du slipper å legge nytt gulv
 • Miljøvennlig
 • Billigere enn nytt gulv
 • Minimalt med støv

 


 

Legging av tepper

Teppene kan enten limes eller festes til gulvet med borrelås (tape med borrelås på baksiden). Fordelen med borrelåsen er verken gulv eller teppe blir tilsølt av lim, og at teppet enkelt kan flyttes uten at gulvet under tar skade.

 • Fordeler med heldekkende tepper
 • De luner og holder lengre på varmen i rommet.
 • De er myke og behagelige å gå på, og varmer kalde føtter.
 • De er godt for barn som leker og oppholder seg mye på gulvet
 • De er støydempende
 • De gir godt feste til føttene (særlig for eldre som lett kan skli på glattere underlag.)
 • De binder støv og gir et bedre inneklima så lenge de støvsuges med jevne mellomrom.

Kilde: Bramaling.no

Bor du i Hamar eller omegn og trenger fagfolk til å gjøre gulvarbeidet? Vi skal levere kvalitetsarbeid til riktige priser. Fornøyde kunder skal sikre vår eksistens.Utviklet av Effekt Media